Stichting Openluchttheater Vrouwenhof is een gepassioneerde organisatie , daarom treft u op deze pagina het beleid achter de organisatie aan.
Organisatie
Openluchttheater Vrouwenhof wordt bestuurd door een stichting, opgericht op 17 november 2014.
De stichting stuurt de organisatie aan, waarbij het bestuur commissies begeleid.
Een team van 20-25 vrijwilligers voert taken en beleid binnen commissies uit.
Het is echter wel mogelijk dat een vrijwilliger beloond wordt voor een optreden als artiest of met een gezelschap, of voor een geleverde dienst als zijnde zijn/haar dagelijks werk. Hiervoor wordt alleen uitdrukkelijk toestemming gegeven door het bestuur. Fiscale regelgeving wordt hier uiteraard bij gerespecteerd.
De stichting heeft een werkafspraak gemaakt die ervoor moet zorgen dat de scheidingslijn tussen bestuurstaken, het werk als vrijwilliger en een ingekochte dienst zuiver blijft.
Communiceren met het bestuur, de commissies, en de vrijwilligers kan via de mogelijkheden die u terugvind op de ‘contactpagina’.
Missie
Stichting Openluchttheater Vrouwenhof is opgerich om het cultureel en maatschappelijk gebruik van het openluchttheater in het Vrouwenhof te Roosendaal te bevorderen.
Visie
Een organisatie welke door vrijwilligers gedragen wordt die een programmering realiseert die proactief en laagdrempelig de samenwerking zoekt met partijen in het culturele en maatschappelijke veld. Samenwerkingen waarbij gezamenlijk geïnvesteerd wordt in het bedienen van het publiek.
Beleid
Er wordt op dit ogenblik gewerkt aan beleid om de missie en visie gestand te doen.
Bestuur
Op dit ogenblik wordt het bestuur gevormd door:
- Erik Bergman, Voorzitter
- Ellis Schrauwen, Penningmeester
- Vacant, Secretaris
- Vacant, Bestuurslid
- Vacant, Bestuurslid
Wilt u zich aanmelden als bestuurslid kan dat, neemt u dan contact op met Erik Bergman (erik.bergman@oltv.nl)
Middelen
Nieuwe activiteiten worden bij voorkeur opgestart met behulp van eigen middelen, incidenteel wordt ondersteuning vanuit een publiek of privaat fonds aangevraagd, maar doel is dat na een opstartperiode alle activiteiten uit eigen middelen gefinancierd worden.
Voor investeringen is de voorkeur om deze zelf te financieren: uit de resultaten van de kaartverkoop óf met behulp van het bedrijfsleven en instellingen. Echter om ambities sneller te kunnen realiseren (met name de broodnodige basisfaciliteiten) doen we incidenteel een beroep op publieke of private fondsen.
Om de scherpte en transparantie van de organisatie te borgen is gekozen om in alle openheid te communiceren met de maatschappij, en dit te versterken door het aanvragen en onderhouden van de status van Culturele ANBI.
Ambitie
Met een groeiend aantal bezoekers zijn goede organisatie en goede basisvoorzieningen steeds van groter belang en is daarom in 2016 – naast het neerzetten van een programmering – onze prioriteit : realisatie van een natuurlijke omheining, goede sanitaire voorzieningen (inclusief een mindervaliden toilet), en een kostenverlagende investering in technieken overige faciliteiten.
Een goed functionerende organisatie en passende basisvoorzieningen, te samen met een door samenwerkingen gedreven toename van de activiteiten binnen de programmering, geven een ambitie van een toename tot 12.000 bezoekers en enkele honderden artiesten/ gezelschappen/ organisaties die in seizoen 2021 het openluchttheater in het Vrouwenhof-park weten te vinden.